FAQ

Veelgestelde vragen over live uitzendingen, vergaderarchief en contact opnemen

Live uitzendingen

Op welk moment kan/moet ik inloggen om een vergadering te volgen?

De vergadering wordt live uitgezonden vanaf de beginpagina van deze website via een viewer. U hoeft hiervoor niet in te loggen. Na afloop van de vergadering stopt de viewer automatisch.

Het beeld van de vergadering hapert of is niet zichtbaar. Waar ligt dat aan?

Het videobeeld kan gaan haperen als uw internetverbinding niet voldoende snelheid heeft om de videobeelden te downloaden. Controleer of uw internetverbinding correct werkt. Sluit andere programma's af (op de eigen PC of in het lokale netwerk) die veel internetcapaciteit gebruiken.

Er is wel beeld, maar geen geluid tijdens de vergadering. Waar ligt dat aan?

Controleer of het geluid niet te zacht staat en dat het geluid niet op mute staat.

Vergaderarchief

De vergadering is afgelopen. Wanneer is het videoverslag beschikbaar?

Wij streven ernaar om de volgende werkdag voor 12 uur het videoverslag online te zetten.

Moet ik de hele vergadering bekijken om een specifiek agendapunt te kunnen bekijken?

Nee, het is mogelijk om alleen het agendapunt te bekijken dat u wilt zien. Ga naar "Vergaderingen", selecteer het bestuursorgaan en kies de betreffende vergadering. U klikt het agendapunt aan dat u wilt zien. Naast de video- of audiospeler verschijnen dan alle sprekers die tijdens het agendapunt aan het woord zijn geweest. Zo kunt u ook nog naar bijdragen van specifieke sprekers kijken.

Wat betekenen "fragmenten" (onder audio-/videospeler) bij een agendapunt in het videoverslag?

Wanneer er tijdens het agendapunt een schorsing/pauze is, is het agendapunt (in het geluidsbestand) in 2 of meerdere fragmenten verdeeld. Zo hoeft u niet te kijken naar de pauze-minuten.

Hoe kan ik navigeren tussen de video- of audioverslagen van verschillende bestuursorganen?

Achter de tekst "U bent hier:" kunt u de route zien die u gevolgd hebt langsde webpagina's om bij een videoverslag te komen. Wilt u een ander videoverslag raadplegen, klik dan op "Vergaderingen" en kies de gewenste vergadering.

Contact opnemen

Ik wil een e-mail sturen aan de raadsleden. Hoe doe ik dat?

Onder "Organisatie" kunt u per partij contactgegevens vinden door te klikken. Als u de hele gemeenteraad een e-mail wilt sturen, kunt u uw e-mail het beste richten aan de griffier via griffie@dalfsen.nl. Hij zorgt ervoor dat uw bericht aan de raadsleden wordt doorgestuurd.

Ik wil een afspraak maken met de fracties of de wethouder. Hoe regel ik dat?

Voor een afspraak met een fractie kunt u contact opnemen met de fractiesecretaris of een e-mail te sturen. Onder "Organisatie" kunt u per partij contactgegevens vinden. Voor een afspraak met een wethouder kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Dalfsen via 0529-488 388.