Terugblik op de raadsvergadering van 12 februari 2024

Gepubliceerd op: 22 februari 2024 10:02

Bank voor het plein bij de Vechtbrug in Dalfsen

Tijdens het Gesprek van donderdag 8 februari hebben raadsleden met inwoners gesproken over het plan om een bank te plaatsen op het plein bij de Vechtbrug. Naar aanleiding van dit gesprek hebben het CDA en de PvdA het college gevraagd naar de status van dit plan. Wethouder van Leeuwen geeft in een reactie aan dat deze bank op een zorgboerderij in de gemeente wordt gemaakt. Door omstandigheden is hier vertraging opgetreden. De verwachting is dat bank uiterlijk 1 april 2024 op een tijdelijke plek bij de Vechtbrug wordt geplaatst. Definitieve plaatsing van de bank op het plein volgt bij de werkzaamheden aan de klimaatwinkelstraat.

Presentatie lokaal energiebedrijf

De gemeenteraad heeft het college eerder verzocht om de mogelijkheden tot de oprichting van een lokaal energiebedrijf te onderzoeken. Op 29 januari presenteerde wethouder Andre Schuurman de voortgang van dit project. Daarbij werden de dilemma's besproken die nu op tafel liggen voordat het project een volgende fase in kan.

Felicitaties voor burgemeester Erica van Lente

Namens de gemeenteraad feliciteerde Inge Haarman de burgemeester met het behalen van de titel 'beste burgemeester kleine gemeente'. De raadsleden herkennen de betrokkenheid van de burgemeester. Een mooie prestatie, proficiat!

Installatie Marieke Fernim

Marieke Fernim is op 22 januari 2024 begonnen als communicatieadviseur voor de gemeenteraad. Zij legde tijdens de vergadering de ambtsbelofte af, zodat zij haar functie kan uitoefenen. Uit handen van voorzitter Erica van Lente kreeg zij bloemen en gelukwensen. Welkom in ons midden!