Praat mee met de gemeenteraad in 2024!

Gepubliceerd op: 19 december 2023 15:12

Donderdagavond = meepraatavond

Vanaf januari 2024 is donderdagavond de meepraatavond. Die avond staat u centraal. Uw ideeën, meningen, zorgen en vragen kunt u dan met de gemeenteraad delen. Dat kan door 'het podium' te pakken in de raadzaal en de gehele gemeenteraad toe te spreken (zoals eerder met het spreekrecht bij vergaderingen). Maar het kan ook in een kleiner gezelschap. Door naar een gesprekmoment te komen en met individuele raadsleden in gesprek te gaan in de hal van het gemeentehuis of op een andere locatie.

11 januari: Het Podium

Op donderdag 11 januari om 19:00 is de eerste Podiumbijeenkomst in de raadzaal. Heeft u een onderwerp waar u aandacht voor wilt in de gemeenteraad? Of staat er een onderwerp op de agenda waar u iets over wilt delen? Meld u dan aan door een mail te sturen naar griffie@dalfsen.nl. Geef in uw mail aan waar u het over wilt hebben en wat u eventueel nodig hebt aan presentatiemiddelen. U krijgt een tijd toegewezen om uw onderwerp toe te lichten. Gemeenteraadsleden mogen vragen aan u stellen. En u mag vragen aan de raadsleden stellen.

18 januari: Het Gesprek

Liever spontaan binnenlopen en met (individuele) raadsleden in gesprek? Dat kan tijdens Het Gesprek. De eerste Gespreksbijeenkomst is op donderdag 18 januari 2024 van 19:00 tot 20:00 in de hal van het gemeentehuis. U mag gewoon binnenlopen en uw vragen stellen, ideeën of mening delen met raadsleden. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar!

Hou de agenda in de gaten

Om te weten welke bijeenkomst wanneer is, kijkt u op de website van de gemeenteraad: ris.dalfsen.nl. Hier vindt u een agenda. En in de agenda ziet u wanneer de gemeenteraad vergadert. Ook ziet u waarover zij vergaderen. Wilt u nu, vóórdat de gemeenteraad een onderwerp bespreekt, uw mening delen? Dan gaat u de donderdag ervoor naar een Podium- of Gesprekbijeenkomst.

Meer meepraten

Wilt u wel meepraten, maar lukt het niet om op een donderdag naar het gemeentehuis (of een andere locatie) te komen? Dan is het ook mogelijk om een mail of brief te sturen. Neem contact met ons op!