Komende maanden bezoeken ruim 250 kinderen van basisscholen uit de gemeente Dalfsen het gemeentehuis

Gepubliceerd op: 28 februari 2024 12:02

Alle basisscholen in de gemeente hebben van ons een uitnodiging gekregen voor dit bezoek. Tot nu toe hebben 11 van de 17 scholen zich hiervoor aangemeld.

In anderhalf uur krijgen de leerlingen een kijkje in de wereld van de gemeente en de lokale politiek. Hoe werkt dat eigenlijk? Wat doen onze (kinder)burgemeester en raadsleden precies? Ze mogen burgemeester Erica van Lente en één van de Dalfser gemeenteraadsleden al hun vragen stellen. Er is een quiz, korte rondleiding door het gemeentehuis en een foto met de burgemeester.

De opwinding is voelbaar als de kinderen plaatsnemen op de stoelen in de raadzaal. Praten door een microfoon en tegelijkertijd jezelf op een groot scherm zien; zo voelt dat dus! De kinderburgemeester blijkt al behoorlijk bekend onder deze groep jonge inwoners. Eind van dit schooljaar kunnen leerlingen die volgend schooljaar in groep 7 of 8 zitten zich aanmelden om kinderburgemeester te worden. Misschien is dat wel een van deze enthousiaste leerlingen. Dit bezoek aan de gemeente zal in ieder geval niet snel vergeten worden.

Scholenbezoek 2024

Maandag 12 februari heeft basisschool De Vuursteen uit Dalfsen het scholenbezoek afgetrapt samen met raadslid Rietje Lassche-Visscher.