Erica van Lente is beste bestuurder 2023

Gepubliceerd op: 08 februari 2024 10:02

Erica van Lente, burgemeester van Dalfsen, benoemd tot Beste Bestuurder

Tijdens het Beste Bestuurder event op woensdag 7 februari 2024 is Erica van Lente, burgemeester van Dalfsen, benoemd tot Beste Bestuurder 2023 van een kleine gemeente (tot 35.000 inwoners). De Beste Bestuurder-verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur en Necker en stond dit keer in het teken van "Betrokken bewoner, betrokken bestuurder".

'Het was een mooie avond in Kerkrade met goed gezelschap, interessante sprekers en als kers op de taart mijn benoeming tot beste bestuurder van een kleine gemeente. Een heel fijne waardering voor iedereen die in onze gemeente elke dag zijn of haar best doet om te zorgen dat het goed wonen, leven en werken is in Dalfsen. Ik ben enorm trots op de gemeente en onze bijna 30.000 inwoners. Het is dan ook een eer burgemeester te zijn van deze prachtige gemeente waar mensen echt naar elkaar omkijken en meehelpen waar dat nodig is', vertelt burgemeester Van Lente.

Inwonerbetrokkenheid, wonen en platteland

Erica van Lente vervolgt: 'Samen met de raad, het college en alle ambtenaren zetten we ons dagelijks in voor de diensten die we verlenen aan onze inwoners en ondernemers. Daarnaast hebben we deze jaren 3 extra aandachtsgebieden: we willen inwoners beter op weg helpen met hun initiatieven en hen nog meer betrekken bij wat er op het gemeentehuis gebeurt, we werken heel hard om voldoende en betaalbare woningen te realiseren voor verschillende doelgroepen en we maken met inwoners en ondernemers een visie op de toekomst van ons platteland. Zo willen we ervoor zorgen dat het in de toekomst nóg prettiger leven is in onze gemeente.'

In de weken tussen de nominatie en de bekendmaking is er veel aandacht geweest voor deze verkiezing. 'Ik vond het ook leuk te merken dat mijn nominatie breed werd opgepikt en leidde tot mooie en interessante gesprekken met inwoners, collega-bestuurders, maar ook oud-collega's en kennissen. Een erg prettige bijvangst van deze nominatie!'.

De gemeente Dalfsen, de gelukkigste gemeente van Nederland

De gemeente Dalfsen is een plattelandsgemeente in de provincie Overijssel met zo'n 29.700 inwoners. De grootste kernen zijn Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen en Hoonhorst. De gemeente kent een uitgestrekt buitengebied. De gemeente Dalfsen is onderdeel van de Regio Zwolle. Daarnaast is de gemeente Dalfsen lid van de P10, het samenwerkingsverband van de grote plattelandsgemeenten en van de Talentenregio. Dalfsen is een mooie, veelzijdige gemeente om in te wonen en om voor te werken. Geïnteresseerd in een baan bij de gemeente Dalfsen? Neem een kijkje op www.dalfsen.nl.