Dalfser burgemeester Erica van Lente voorgedragen als burgemeester van gemeente Midden-Groningen

Gepubliceerd op: 24 april 2024 08:04

Dinsdagavond 23 april is Dalfser burgemeester Erica van Lente voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Dit betekent dat zij zeer waarschijnlijk in de zomer van 2024 burgemeester wordt van Midden-Groningen. Het gaat formeel nog om een voordracht. De 'Kroon' (de Koning en de verantwoordelijke minister van BZK) benoemt de burgemeester.

De gemeente Midden-Groningen zocht een nieuwe burgemeester, omdat burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft besloten dat hij aan het einde van de ambtsperiode van zes jaar stopt als burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. De gemeenteraad van Midden-Groningen denkt in Erica van Lente een uitstekende opvolger gevonden te hebben voor de huidige burgemeester Adriaan Hoogendoorn. 'Erica heeft zich doen kennen als een energieke en gedreven persoonlijkheid. Ze heeft veel energie, is graag onder de mensen en is krachtdadig. Ze is ambitieus, brengt nieuw elan en kan daarin voor Midden-Groningen veel betekenen in de verdere ontwikkeling van de gemeente. Ze is in haar ambitie gericht op het samenwerken met anderen en verliest haar koers daarbij niet uit het oog. In de profielschets vroeg Midden-Groningen om een stevige bestuurder en iemand die gericht is op regionale samenwerking. Daarbij is de ingezette lijn van het bevorderen van de veiligheid in de gemeente volgens de vertrouwenscommissie, gezien haar ervaringen, ook bij haar in goede handen. Kortom: in haar denkt de gemeenteraad een goede burgemeester voor de toekomstige jaren van Midden-Groningen te hebben gevonden', lichtte de gemeenteraad Midden-Groningen in haar persbericht de voordracht van Erica van Lente toe.

'Een mooie volgende stap'
Erica van Lente is nu ruim vijf jaar burgemeester van Dalfsen: 'Een prachtige tijd met mooie samenwerkingen, goede gesprekken met inwoners en mooie initiatieven die maken dat het goed wonen, leven en werken in Dalfsen is. Ik ben dankbaar en trots dat ik daar een bijdrage aan mocht leveren. En ook al zal ik Dalfsen enorm missen, het is ook tijd voor een volgende stap,' licht Erica van Lente haar voordracht toe. 'Midden-Groningen is voor mij een uitdagende gemeente om een volgende stap te zetten als burgemeester.'

De gemeente Dalfsen neemt in de zomer afscheid van Erica van Lente. De installatie in de gemeente Midden-Groningen staat gepland op 9 juli, maar is afhankelijk van de definitieve benoeming. Meer informatie daarover volgt. Ook over de procedure voor een nieuwe burgemeester voor Dalfsen volgt binnenkort meer informatie.