Informatiebijeenkomst Fundament nieuwe Omgevingsvisie Overijssel

 • 18 januari 2023 19:30
 • locatie: Panorama
Direct opslaan in uw agenda

Beste griffie,

Afgelopen zomer hebben we de ambtenaren en gemeente- en waterschapbestuurders bijgepraat over ons Fundament van de nieuwe Omgevingsvisie  “Overijssel voor elkaar!”. Hierbij zagen zij als eerste bezoekers ook het Panorama dat we hebben gemaakt, waarin we hebben gevisualiseerd welke keuzes we maken en hoe Overijssel er in 2050 uit kán zien. Met dit panorama reizen we deze winter de provincie rond, zodat iedereen een kijkje kan nemen.   

Je vindt ons op de volgende plekken:   

 • 13 – 27 januari, Brede Vechtdal: Natuurcentrum De Koppel, Vechtstraat 8 in Hardenberg. Bezoektijden Panorama: 10:00 – 17:00, in het weekend van 13:00 tot 16:00. Maandag
 • gesloten.   
 • 30 januari – 9 februari, Noordwest-Overijssel: Bibliotheek Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle. Bezoektijden Panorama: elke werkdag van 9:00 – 21:00, zaterdag van 10:00 –

17:00 (Let op: deze locatie is nog onder voorbehoud!) 

 • 10 – 24 februari, Twente: Performance Factory, Hoge Bothofstraat 39-49, Enschede. Bezoektijden Panorama: 14:00 – 22:00, in het weekend van 11:00 tot 17:00   
 • 24 februari – 16 maart, Salland: Saxion Hogeschool, Handelskade 75, Deventer. Bezoektijden Panorama: maandag t/m donderdag 07.30 - 22.00 uur, vrijdag 7:30 – 17:30.  

Informeren van de gemeenteraden en algemeen bestuur waterschappen 

We zien het rondreizend panorama als een kans om ook jullie gemeenteraad en algemeen bestuur te informeren over het Fundament van de nieuwe Omgevingsvisie van Overijssel. Een aantal van jullie en ook een aantal wethouders van jullie gemeenten heeft ons gevraagd om dit te organiseren. Tijdens deze momenten vertellen medewerkers van de provincie over het Fundament en het Panorama. Ook is het mogelijk om inhoudelijke vragen te stellen. Wij zijn de volgende momenten om 19:30 aanwezig bij het Panorama:   

 • Vechtdal: woensdag 18 januari   
 • Noordwest Overijssel: woensdag 8 februari   
 • Twente: donderdag 16 februari  
 • Salland: dinsdag 7 maart  

We lichten het Fundament op vier verschillende locaties toe, zodat er altijd een locatie in de buurt is. Wil je ons laten weten of (leden van) jullie gemeenteraad of algemeen bestuur gebruik wil maken van deze toelichting? Dit kan door een mail te sturen naar nieuweomgevingsvisie@overijssel.nl. Als jullie bepaalde onderwerpen graag willen horen in het verhaal, dan kunnen jullie dit ook doorgeven.  

 Indien gemeenteraadsleden of algemeen bestuursleden niet bij de fysieke bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn, organiseren we ook een digitale bijeenkomst. Die zal plaatsvinden op 22 maart. Je ontvangt hiervoor te zijner tijd een link. Graag horen wij van jullie of er raads-/bestuursleden zijn die hiervan gebruik willen maken.    

NB. Eén van de programma’s die voortkomt uit de nieuwe Omgevingsvisie is het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). In het Vechtdal wordt in het voorjaar een aparte informatiesessie georganiseerd over het PPLG. Hiervoor volgt binnenkort een uitnodiging.

Meer informatie nodig?   

Kijk voor meer informatie over de nieuwe Omgevingsvisie op www.overijssel.nl/nieuweomgevingsvisie. Hier vind je ook uitgebreide verhaal achter dit panorama: het Fundament van Overijssel, de basis voor onze nieuwe Omgevingsvisie.  Vragen? Mail naar nieuweomgevingsvisie@overijssel.nl.   

 

Met vriendelijke groet,

Team Omgevingsvisie Overijssel

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo