Op de agenda

Gepubliceerd op: 02 april 2024 09:04

Raadscommissie: maandag 15 april en maandag 22 april om 19.30 uur.
In de vergadering van de raadscommissie kunnen raadsleden vragen stellen aan elkaar en aan burgemeester en wethouders over onderwerpen die op de agenda staan. De raadscommissie kan hierover ook advies geven aan de gemeenteraad.

Raadsvergadering: maandag 22 april om 20.00 uur.
De gemeenteraad neemt besluiten tijdens de raadsvergadering.

Op de agenda van de gemeenteraad
In de komende periode praten de raadscommissie en gemeenteraad in ieder geval over de volgende onderwerpen:

  1. Bewonersinitiatief herinrichting Wethouder Prinsstraat
    Inwoners van de Wethouder Prinsstraat in Nieuwleusen ervaren al enige tijd overlast door de inrichting van hun straat, zoals het straatwerk, de bomen en riolering. Het college ziet kansen om dit aan te pakken in combinatie met opgaven voor klimaat, verkeer, verlichting en het afkoppelen van hemelwater. Om de straat opnieuw in te richten vraagt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad een krediet van €395.000 beschikbaar te stellen.

  2. Presentatie over dienstverlening van de gemeente
    Het college van burgemeester en wethouders wil de gemeenteraad meenemen in een aantal ontwikkelingen rondom dienstverlening van de gemeente. Zo worden de uitkomsten van de burgerpeiling door waarstaatjegemeente.nl gedeeld. Ook zijn er nieuwe digitaliseringswetten die gevolgen hebben voor de gemeentelijke dienstverlening. Op een later moment komt het college bij de gemeenteraad terug met een raadsvoorstel over het thema dienstverlening.

  3. Protocol geheimhouding gemeente Dalfsen 2024
  4. 2e wijziging verordening klachtbehandeling
  5. Wijziging subsidieverordening gecertificeerde instellingen
  6. Wijziging provinciaal windbeleid

 

Inzage stukken
De definitieve agenda's en vergaderstukken vindt u op: www.gemeenteraaddalfsen.nl.

Kijk en luister mee
U kunt de vergaderingen van de raadscommissie en gemeenteraad digitaal (via www.gemeenteraaddalfsen.nl) of vanaf de publieke tribune in het gemeentehuis volgen.

Spreekrecht tijdens Het Podium
Op donderdagavond 11 april 2024 is Het Podium van de gemeenteraad. Wilt u uw mening geven over een onderwerp op de agenda? Of zijn er andere onderwerpen waar u aandacht voor wilt in de gemeenteraad? Presenteer uw mening of idee aan de gemeenteraad en ga hierover in gesprek met de gemeenteraadsleden. Dit kan vanuit de raadzaal in het gemeentehuis of online via Microsoft Teams.

Aanmelden kan tot dinsdag 9 april 12.00 uur door een mail te sturen naar griffie@dalfsen.nl. Geef in uw mail aan waar u het over wilt hebben en wat u eventueel nodig heeft aan presentatiemiddelen. U krijgt een tijd tussen 19.00 en 20.00 uur toegewezen om uw onderwerp toe te lichten.

Praat mee tijdens Het Gesprek
Wilt u liever niet voor een grote groep staan praten? Deel uw mening, idee, vraag of zorg tijdens een persoonlijk gesprek met raadsleden en andere inwoners. U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Er staat koffie of thee voor u klaar. Wanneer: donderdag 25 april tussen 19.00 uur en 20.00 uur in De Wiekelaar in Oudleusen.