Met elkaar en voor elkaar [column]

Gepubliceerd op: 15 januari 2024 14:01

Het jaar 2024 is begonnen. Een jaar dat voor de gemeenteraad, nog meer dan voorheen, in het teken staat van samen. Meer ruimte voor de inbreng van inwoners bij het openbaar bestuur. Dat gaat lukken, want de saamhorigheid in onze gemeente is groot.

Daar zien we vaak voorbeelden van. Zo laat de inzameling van vuurwerk zien hoe betrokken u bent bij uw leefomgeving. Zakken vol met vuurwerkafval werden ingeleverd. Jong en oud zetten zich in om de straten weer schoon én veilig te maken. Vele handen maken licht werk! Ook het nieuwe jaar begon met een actie waarin samenwerken loont: de kerstbomen inzamelactie! Het was voor sommige jonge inwoners ploeteren om die kerstbomen te verplaatsen, maar het lukte. Deze inzet en betrokkenheid waardeert de gemeenteraad enorm. We moeten het namelijk samen doen. Hoe meer en vaker inwoners betrokken zijn, hoe mooier de gemeente weer wordt.

In 2024 willen we dan ook graag nog meer horen van de inwoners. Hoe gaat het? Waar moet de raad volgens u aandacht aan geven? Wat kan er anders? Welke ideeën heeft u voor uw leefomgeving? Als inwoner kunt u op verschillende manieren met de gemeenteraad in gesprek. Bijvoorbeeld tijdens de gesprekmomenten op donderdagavond. Gewoon in de hal van het gemeentehuis onder het genot van een kop koffie of thee met raadsleden praten. Vragen stellen, ideeën doorgeven of zorgen uiten: het mag allemaal. Komende donderdag 18 januari bent u vanaf 19:00 van harte welkom.

Liever de gehele raad toespreken? Meld u dan aan voor een Podiumbijeenkomst. Dat is de nieuwe vorm voor het spreekrecht bij vergaderingen. Meer informatie vindt u natuurlijk op de website van de gemeenteraad: ris.dalfsen.nl. Ik kijk voor het nieuwe jaar uit naar mooie ontmoetingen, inspirerende gesprekken, leuke ideeën en samen de gemeente nog mooier maken!

Joost Leegwater