Gemeenteraad neemt afscheid van burgemeester Erica van Lente

Gepubliceerd op: 03 juli 2024 15:07

Tijdens een bijzondere raadsvergadering op maandag 1 juli nam de gemeenteraad officieel afscheid van Erica van Lente als burgemeester van Dalfsen. Met persoonlijke verhalen en mooie woorden werd teruggekeken op haar 5,5 jaar burgemeesterschap voor onze gemeente.

Inge Haarman mocht als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad deze bijzondere vergadering voorzitten. Namens alle raadsleden sprak zij Erica van Lente toe: "Burgemeester van Lente, Erica, u gaf kleur aan onze gemeente en was burgemeester van alle mensen. U trok eropuit en sprak met mensen. Precies zoals wij en inwoners vooraf wensten. De lente maakt nu plaats voor de zomer. Het is altijd jammer om afscheid te nemen van de lente. Maar gelukkig brengt de zomer nieuwe schoonheid en nieuwe avonturen met zich mee. Dat wensen we u toe Erica. En ook onszelf als gemeente Dalfsen. Wij gaan een nieuw avontuur aan met een nieuwe burgemeester. We zeggen dan: Goed goan."

Ook waren er toespraken van Andries Heidema, Commissaris van de Koning in Provincie Overijssel. Peter Snijders, burgemeester gemeente Zwolle, namens de burgemeesterskring Zwolle en omstreken. En Andre Schuurman, wethouder en locoburgemeester van Dalfsen.

Het laatste woord was voor Erica van Lente zelf. Zij bedankte alle raadsleden en andere betrokkenen voor de samenwerking en keek terug op haar tijd in Dalfsen: "De sfeer in de gemeenteraad was altijd goed. Wat was het fijn om jullie als gemeenteraad te hebben, wat was het fijn om jullie voorzitter te zijn. Constructief op zoek naar het beste voor de gemeente Dalfsen. Niet op man of vrouw spelend. Geen enkele keer ben ik met tegenzin hier naar deze raadzaal gekomen. Ook niet als er een pittig debat zou zijn. Dank voor jullie besluiten, steun en de dingen die ik van jullie geleerd heb."

Bekijk de vergadering >

 

Gemeenteraad neemt afscheid van burgemeester Erica van Lente ©Esther Hardon
Inge Haarman (links) neemt namens de gemeenteraad afscheid van burgemeester Erica van Lente (rechts).