Rietje Lassche-Visscher

Naam: Rietje Lassche-Visscher

Fractievoorzitter, ChristenUnie
Lid gemeenteraad, Gemeenteraad
Raadslid, Raadscommissie
Voorzitter presidium, Presidium
r.lassche@raaddalfsen.nl
Fractievoorzitter Actief sinds 30 mrt. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

Persoonlijke situatie

In 1959 ben ik geboren op een boerderij aan de Koesteeg in Dalfsen en later opgegroeid in het dorp. Begin jaren tachtig getrouwd met Arnold Lassche en samen zijn we verhuisd naar Blaricum en later terug naar het oosten, naar IJhorst.  En nu wonen we al weer heel wat jaren met veel plezier aan de Den Hulst in Nieuwleusen. We genieten van drie prachtige dochters, twee lieve schoonzoons en inmiddels al weer vier schatten van kleinkinderen. 

 

Na werkzaam te zijn geweest in de Jeugdhulpverlening werk ik nu in de GGZ in Assen. Werk dat mij dagelijks confronteert met de kwetsbaarheid van mensen in onze ingewikkelde samenleving. 

 

Naast mijn werk in Assen en het raadswerk ben ik vrijwilliger bij Deuroe VeurOe, onze TOP kringloop. De tijd die overblijft wordt snel gevuld met tuinieren, lezen, wandelen en oppassen. We gaan graag op vakantie (natuurlijk met de tent) waarbij Scandinavië en Oost Europa wel favoriet zijn. Maar we genieten ook graag, al wandelend of fietsend van ons eigen mooie land.

 

Wat maakt het werk als raadslid voor jou zo waardevol?  

Mijn drijfveer om raadslid te worden was en is mijn maatschappelijke betrokkenheid. Onze samenleving zijn we samen en dat vraagt om mensen die zich willen inzetten voor het algemeen belang. Daarbij voel ik vanuit mijn christen zijn een verantwoordelijkheid voor deze wereld, ver weg en dichtbij, voor de natuur om ons heen en de gemeenschap waar wij deel van uitmaken. En ik weet wel dat onze invloed als kleine fractie en als kleine politieke partij niet zo groot is, maar dat is voor mij geen reden om dan maar niets te doen.

 

Na al die jaren is het raadswerk voor mij nog steeds een serieuze aangelegenheid omdat ik onze inwoners serieus wil nemen, naar hen wil luisteren en naast hen wil staan. Tegelijk betekent dit ook dat ik eerlijk wil zijn: de overheid kan niet alles overnemen en niet alles kan en mag. Maar wat wel kan, wat wel nodig is, wat een extra zetje nodig heeft, daar zet ik mij graag voor in.

 

Waarover kunnen inwoners met jou in gesprek gaan? 

Dat mag over alles want ik luister graag naar iedereen en gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. We hebben de onderwerpen verdeeld naar kennis en kunde en ik richt mij vooral op alles rond het Sociaal Domein, onderwijs, sport en cultuur. Sinds ik fractievoorzitter ben, buig ik mij ook over bestuurlijke en organisatorische zaken en over openbare orde en veiligheid.

 

Welke onderwerpen wil jij in de gemeenteraad meer aandacht geven de komende tijd?

Dan springen voor mij de volgende onderwerpen er wel uit: de (psychische) gezondheid van onze jongeren, het armoedebeleid en het vraagstuk van de toenemende polarisatie, hoe blijven we met elkaar verbonden.

 

Contactinformatie

Den Hulst 118, 7711 GS Nieuwleusen
Tel: 06-19969928

Nevenfuncties

 • Senior Sociaal Werker GGZ (bezoldigd)
 • Lid beheerscoöperatie Nieuwleusen Synergie (onbezoldigd)
 • Medewerker kringloopwinkel DeurOe VeurOe Nieuwleusen (onbezoldigd)

Functie historie

Heden

 • Actief sinds 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter, ChristenUnie
 • Actief sinds 11 mrt. 2010 Lid gemeenteraad, Gemeenteraad
 • Actief sinds 11 mrt. 2010 Raadslid, Raadscommissie
 • Actief sinds 20 jun. 2022 Voorzitter presidium, Presidium

2022

 • 30 mrt. 2022 - 19 jun. 2022 Raadslid, Presidium
 • 28 mei 2018 - 29 mrt. 2022 Raadslid, Rekenkamer
 • 11 mrt. 2010 - 29 mrt. 2022 Raadslid, ChristenUnie

2018

 • 23 jun. 2014 - 28 mrt. 2018 Raadslid, Rekenkamer
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens