Inloopbijeenkomst structurele opvanglocatie(s)

  • 16 mei 2024 19:30 tot 21:30
  • locatie: De Trefkoele, Dalfsen
Direct opslaan in uw agenda

Samen op zoek naar structurele opvanglocatie(s) voor vluchtelingen

De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk om een veilig en warm thuis te bieden aan mensen die huis en haard hebben achter gelaten, omdat het onveilig voor hen is in eigen land. Op dit moment bieden we op verschillende, tijdelijke manieren opvang aan vluchtelingen aan. De gemeenteraad van Dalfsen heeft via een motie het college gevraagd om samen met betrokken partijen en inwoners te zoeken naar één of meer geschikte, structurele opvanglocaties binnen de gemeente Dalfsen. Daarnaast heeft de gemeente vanuit de spreidingswet een taakstelling voor het opvangen van, op dit moment, ongeveer 190 asielzoekers binnen Dalfsen. 

De stappen die we zetten

Het proces om te komen tot een structurele opvanglocatie is een ander proces dan de tijdelijke opvang. Om te komen tot mogelijk geschikte locatie(s) bepalen we eerst met elkaar voorwaarden die van belang zijn. Denk daarbij aan de grootte, soort opvang, aantal bewoners en bijvoorbeeld welke voorzieningen er in de buurt moeten zijn. Daarover gaan we in gesprek met professionals en met inwoners. Dat is stap 1. Wanneer de wensen en eisen zijn bepaald, gaan we naar stap 2: op zoek naar locaties en kijken of deze mogelijke locaties passen bij onze voorwaarden

Waar staan we nu? 

We zitten in stap 1: het in kaart brengen van wensen en eisen. Het moment dat u als inwoner kunt meepraten.  

Doel van deze stap is het samen in kaart brengen van wensen en eisen die van belang zijn voor een opvanglocatie binnen de gemeente Dalfsen. Binnen deze stap halen we bij de professionele partijen informatie op voor de wensen en eisen. Denk daarbij aan partijen als het COA, vluchtelingenwerk, politie en het Rode Kruis. Ook gaan we graag met u in gesprek. Wat vindt u belangrijk? Dit doen we tijdens de inloopbijeenkomsten op 14 en 16 mei of de inloopmomenten op 15 en 22 mei. Meer informatie over de inloopbijeenkomsten vindt u op:

Praat mee over langdurige opvangplekken voor asielzoekers in onze gemeente

Ook kunt u ervoor kiezen, uw mening met ons delen via een enquête die 14 mei opengaat. Zo proberen we zoveel mogelijk informatie en meningen op te halen. Alle informatie die we straks hebben opgehaald, gebruiken we om een overzicht te maken van wensen en eisen die we stellen aan een toekomstige locatie. Dit overzicht wordt door het college van B&W vastgesteld en gedeeld met de gemeenteraad. De planning is om dit voor de zomervakantie af te hebben. Dit overzicht plaatsen we dan ook op onze website zodat u het kunt bekijken. Daarna kunnen we de volgende stap zetten: het zoeken naar geschikte locatie(s).  Met het overzicht met wensen en eisen aan de toekomstige locatie gaan we aan de slag om een locatie te zoeken voor de langdurige opvang. Meer informatie hierover volgt op een later moment.

  • Dinsdag 14 mei tussen 19.30 en 21.30 uur in De Spil in Nieuwleusen
  • Dinsdag 14 mei tussen 19.30 en 21.30 uur bij Reimink in Lemelerveld
  • Woensdag 15 mei tussen 09.00 en 10.30 uur in De Wiekelaar in Oudleusen
  • Donderdag 16 mei tussen 19.30 en 21.30 uur in de Trefkoele+ in Dalfsen
  • Woensdag 22 mei tussen 14.00 en 16.00 uur in Hoonhorst (locatie volgt)
Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo