4 mei herdenking

  • 04 mei 2024 19:00 tot 20:30
  • locatie: Dalfsen en Nieuwleusen
Direct opslaan in uw agenda

De gemeente Dalfsen herdenkt op 4 mei a.s. in Nieuwleusen en Dalfsen de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Voorafgaand aan de kransleggingen zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten. In Dalfsen begint de bijeenkomst om 19.00 uur in de Grote Kerk. In Nieuwleusen begint de bijeenkomst om 19.15 uur ook in de Grote Kerk. Het vervolg van de herdenkingen met kransleggingen beginnen om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen.

Nieuwleusen
In Nieuwleusen wordt medewerking verleend door het Veteranencontact Dalfsen, basisscholen, Scouting Nieuwleusen, Muziekvereniging Ardore, Mevrouw Vlinder & Co, organist Marcel Logtenberg en de Grote Kerk. Wethouder André Schuurman is namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk.

Dalfsen

In Dalfsen wordt medewerking verleend door het Veteranencontact Dalfsen, basisscholen, Scouting Dalfsen, Zanggroep Out of the Blue o.l.v. Marion Mulders, Muziekvereniging Excelsior Dalfsen, organist Gerrit Hoving en de Grote Kerk. Burgemeester Erica van Lente is namens het college aanwezig samen met kinderburgemeester Laure Veldman in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Vanuit de Grote Kerk zullen de aanwezigen in een stille tocht lopen naar de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.

U bent van harte welkom om bij de herdenking aanwezig te zijn.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo